Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Την Δευτέρα το πρώτο «σχολικό κουδούνι» για τα προσφυγόπουλα της Κόνιτσας

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά προσφύγων σε 20 σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, στην Ήπειρο η πρώτη δομή που θα υποδεχθεί παιδιά προσφύγων θα λειτουργήσει στην Κόνιτσα στην Κόνιτσα με 32 παιδιά.
Στην Κόνιτσα λειτουργεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο χώρο της παλιάς μαθητικής εστίας υπό την εποπτεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός, δομές εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σε όλα τα Κέντρα Υποδοχής και σε σχολεία.
Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι, μετά δηλαδή το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και θα διαρκεί τέσσερις ώρες, ενώ θα διδάσκεται και η ελληνική γλώσσα, μαζί με τα μαθηματικά και τα αγγλικά ή γλώσσα χώρας όπου επιθυμούν να μεταβούν οι οικογένειες των παιδιών, εάν είναι διαθέσιμος εκπαιδευτικός.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ18.41, ΠΕ19-ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ60 και ΠΕ70, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους υφιστάμενους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017 και επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου (για τον κλάδο ΠΕ60-νηπιαγωγών) ή αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (για τους λοιπούς κλάδους) σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), να συμπληρώσουν σχετικά την ηλεκτρονική αίτησή τους, στη σελίδα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.), opsyd.sch.gr από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00.

Πηγή: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου