Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τριήμερο δράσης σε Κόνιτσα και Ζαγόρι απο την No Limits εως τις 20 Δεκεμβρίου

Στο εντυπωσιακότερο ορεινό μέρος της χώρας, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, σας προτείνουμε να περάσετε τρεις αξέχαστες μέρες, με δραστηριότητες στη φύση.

Πρόγραμμα:
1η μέρα.
Άφιξη στην Κόνιτσα, όπου και η έδρα μας.
Έχετε δυο δυνατότητες: να διαμείνετε δωρεάν στο καταφύγιό μας, το οποίο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα απο την Κόνιτσα, στο Μπουραζάνι και δίπλα στον Αώο ποταμό (το αυτόκίνητό σας φθάνει ως το καταφύγιο με άσφαλτο) ή να σας βρούμε δωμάτιο σε έναν από τους πολλούς και καλούς ξενώνες της περιοχής ( με 25 € το δίκλινο υπάρχουν αξιοπρεπείς ξενώνες ) .
Το καταφύγιό μας διαθέτει 2 τετράκλινα δωμάτια και 2 δίκλινα, με wc και ντους σε κάθε δωμάτιο, καθώς και καθιστικό με τζάκι.
Αργά το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, που αποτελεί και σημείο εισόδου και θέας στον Εθνικό Δρυμό.

Για τις επόμενες δυο μέρες, έχετε δύο επιλογές:

Επιλογή 1η:
Εκπαίδευση και κατάβαση με μονοθέσια και διθέσια φουσκωτά στον Αώο. Θα μάθετε τεχνικές πλοήγησης του σκάφους και ελέγχου πάνω στα κύματα, συγχρόνως κάνοντας κατάβαση στο ποτάμι.
Την επόμενη μέρα, θα κατεβούμε ξανα με το σκάφος που επιλέξατε (μονοθέσιο ή διθέσιο φουσκωτό), το τμήμα του Αώου από τα σύνορα της Αλβανίας (που είναι κοντά μας), ως το αλβανικό χωριό Τσαρτσόβα. Γι αυτό χρειάζεται να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας μέσα. Μετά την κατάβαση θα επιστρέψουμε στη βάση μας.

Άλογα περιπάτου
Αυτή η επιλογή κοστίζει 80 €
Περιλαμβάνει:
- 2 μερες εκπαίδευση - κατάβαση του Αώου
- 2 διανυκτερεύσεις στο καταφύγιό μας
- ξενάγηση στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας

Επιλογή 2η:
Στις 11 το πρωί της δεύτερης μέρας, θα κάνουμε ραφτινγκ στον Αώο δίπλα μας.
Δεν απαιτείται εμπειρία, ενώ μπορούμε να κατεβούμε με τη μεγάλη βάρκα του ραφτ, με διθέσια ραφτ ή με μονοθέσια air kayaks . Εδώ η κατάβαση συνοδεύεται φυσικά από εκπαιδευτές, αλλά δεν εμπεριέχει εκπαίδευση στο σπορ, όπως στην 1η επιλογή. Η διάρκεια της κατάβασης είναι μιάμιση ώρα, ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί τρεις ώρες.
Το μεσημέρι, ελεύθερο πρόγραμμα.
Το απόγευμα, θα περπατήσουμε λίγα μέτρα μέχρι την belley γέφυρα που βρίσκεται δίπλα στο καταφύγιό μας. Εκεί θα κάνουμε flying fox πάνω απ΄το ποτάμι. Είναι ένα εναέριο πέρασμα με συρματόσχοινο, στο οποίο εμείς γλιστράμε ασφαλισμένοι σε τροχαλία με ειδικά αναρριχητικά υλικά. Δεν απαιτείται εμπειρία.

Flying fox
Αυτή η επιλογή κοστίζει 50 €
Περιλαμβάνει:
- rafting ή monoraft στον Αώο
- flying fox
- δυο διανυκτερευσεις στο καταφύγιό μας
- ξενάγηση στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας

Όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξατε, το βράδυ θα σας κεράσουμε τσίπουρο δίπλα στο τζάκι, στο καθιστικό του καταφυγίου. Πολύ κοντά μας υπάρχουν καλές ταβέρνες για το φαγητό σας, αλλά αν προτιμάτε να ψήσετε μόνοι σας, θα σας παράξουμε τα απαραίτητα.

Στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Ζαγοροχώρια ή τα Μαστοροχώρια δίπλα μας ή να πεζοπορήσετε σ΄ ένα απ΄τα ομορφότερα μονοπάτια της χώρας: στη διαδρομή Γεφύρι Κόνιτσας – Μονή Στομίου, στη χαράδρα του Αώου ποταμού. Μπορείτε επίσης να κάνετε βόλτα με τ΄ αλογάκια μας, δίπλα στο Βοϊδομάτη.

Kαταφύγιο
Το πρόγραμμα ισχύει για το διάστημα απο 30 Σεπτεμβρίου ως 20 Δεκεμβρίου 2016. Δεν ισχύει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Μπορεί να πραγματοποιηθεί και Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή αλλά και καθημερινές.

Επικοινωνία-κρατήσεις: τηλ. 0030- 6944751418 (Νίκος Κυρίτσης), ή στο inbox στο Facebook
Ζήστε μαζί μας συναρπαστικά !!

Πηγή: www.nolimits.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου