Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Δήμος Κόνιτσας: Όχι στο κλείσιμο του ΑΤ Πυρσόγιαννης

Την παρέμβαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μην κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα στην Πυρσόγιαννη, ζητά ο Δήμος Κόνιτσας, εκφράζοντας συνάμα την αγανάκτησή του για την συγκεκριμένη πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Η Δημοτική Αρχή, από τα αρχικά στάδια της σχεδίασης αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με έγγραφα και προσωπικές επαφές προσπάθησε να πείσει την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ότι, η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος της Πυρσόγιαννης είναι απολύτως αναγκαία, ενώ η κατάργησή του θα επιδράσει έντονα αρνητικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι άτομα μεγάλης κυρίως ηλικίας.

Επιπροσθέτως, όπως αναφερεται σε ανακοίνωση του Δήμου, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος:
  • Δεν προσφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ούτε εξοικονόμηση προσωπικού, αφού το Α.Τ Πυρσόγιαννης συστεγάζεται με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, σε κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν.

  • Θα υποβαθμίσει και θα δυσχεράνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων.

  • Θα μειώσει καθοριστικά τη δυνατότητα πρόληψης και καταστολής της αυξημένης παραβατικότητας στην περιοχή, που απαιτεί καθημερινή αστυνόμευση.

  • Θα συντελέσει βάσιμα σε αναστολή κάθε οικονομικής δραστηριότητας και θα καλλιεργήσει τάση φυγής και των εναπομεινάντων κατοίκων στα ακριτικά μας χωριά.

"Η Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά απευθύνεται προς την αρμόδια φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου η τελευταία να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες της ακριτικής μας περιοχής και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλειά της, να αναθεωρήσει την απόφασή της για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης. Μια τέτοια κίνηση θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το σύνολο της Τοπικής Κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου