Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Αναγνωστοπούλειος Σχολή Κόνιτσας - Ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός καταρρέει μέσα στην φθορά του χρόνου.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι πρίν απο σαράντα περίπου χρόνια στην Αναγνωστοπούλειο Σχολή Κόνιτσας φοιτούσαν (με μόνιμη εσώκλειστη διαμονή) 150 έως 200 μαθητές, σήμερα συνεχίζει επί 40 και πλέον χρόνια κλειστή, χωρίς δραστηριότητα, χωρίς προσφορά, χωρίς μέλλον.
Εκείνη την εποχή η φοίτηση των μαθητών ήταν 2ετης και οι ειδικότητες ήταν γεωργοτεχνικού, μελισσοκόμου και γενικές τέχνες που είχαν σχέση με την γεωργία και την κτηνοτροφία.
Ο αείμνηστος Αναγνωστόπουλος (ιδρυτής της Αναγνωστοπουλείου Σχολής) δεν πίστευε ποτέ ότι θα έρθει καιρός που η σχολή που τόσα προσέφερε θα έλθει στη σημερινή θέση.
Σήμερα, το κτίριο της σχολής και με γεωργικές εκτάσεις (σήμερα χερσές) που ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες στρέματα να αντιστέκεται αβοήθητο στη φθορά του χρόνου, περιμένοντας καρτερικά μήπως και ευαισθητοποιηθεί η επίσημη πολιτεία να το αξιοποιήσει...

Δυστυχώς η ευτυχώς, ο κλήρος πέφτεί στη σημερινή δημοτική αρχή να σηκώσει το βάρος και μέσα πό σειρά προτάσεων που πρέπει να κάνει πρός το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (σήμερα... δια βίου μάθησης..αν θέλετε), προκειμένου η Αναγνωστοπούλειος Σχολή να βρεί την παλιά της αίγλη...

Πηγή : Δημήτρης Δεληγιάννης ( Εφημερίδα : Νέα της Ηπείρου)

Διαβάστε ακόμα:
Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος - Ο ευεργέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου