Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Λουτρά Καβασίλων Κόνιτσας - Παρελθόν , Παρόν και "Μέλλον".

Ενέργειες τόσο για την επίσημη αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών Καβασίλων όσο και για τη συντήρηση και αναβάθμισή των εγκαταστάσεών τους έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο ο Δήμος Κόνιτσας. Αυτό τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Καλλιντέρης σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.», με αφορμή πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα του Χρήστου Γκόγκα. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε Διευθυντά,
Με αφορμή το άρθρο του κ. Χρ. Γκόγκα που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Τετάρτης 22/7/2015 της έγκριτης εφημερίδας σας, με θέμα τα Ιαματικά Λουτρά των Καβασίλων, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής: Γράφει ο συγγραφέας ότι έχουν «εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους (τα λουτρά)» ή «χωρίς μια στοιχειώδη μέριμνα από πλευράς Δήμου για τη συντήρηση και βελτίωσή τους» ή «δεν έκανε απολύτως τίποτε (ο Δήμος)» ή «δεν φρόντισε να επισκευασθεί ο δρόμος» κλπ.
Πιστεύω ότι ο κ. Γκόγκας έγραψε το άρθρο του καλόπιστα και όχι εσκεμμένα για δημιουργία εντυπώσεων. Τα στοιχεία τα οποία παραθέτει δεν γνωρίζω αν του τα έδωσαν ή αν ο ίδιος επισκέφθηκε τα Λουτρά κι έβγαλε τα συμπεράσματά του. Πάντως, αρκετά από τα αναφερόμενα όχι μόνο δεν ευσταθούν αλλά αδικούν κατάφωρα την αλήθεια. Επιγραμματικά αναφέρω όσα έκανε ο Δήμος τον τελευταίο χρόνο προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.

• Ο δρόμος συντηρήθηκε και έγινε άρση των καταπτώσεων. Συνεπώς η πρόσβαση είναι πλέον ελεύθερη.
• Οι πισίνες των Λουτρών καθαρίστηκαν κατά την φετινή περίοδο μέχρι τώρα δύο φορές.
• Έχει ανατεθεί σε εργολάβο η συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων των Λουτρών. Οι εργασίες συνεχίζονται και σύντομα θα ολοκληρωθούν.
• Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου για την επίσημη αναγνώριση τόσο των Ιαματικών Πηγών Καβασίλων όσο και του Αμαράντου. Μία φορά ο κ. Δήμαρχος και δύο φορές εγώ προσωπικά βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη και συνεργαστήκαμε με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Λουτρών Ελλάδας, για την αναγνώριση και για την περεαιτέρω ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσης των φακέλων για την αναγνώρισή τους. Ήδη είναι έτοιμη η υγειονομική μελέτη για τα Καβάσιλα και ολοκληρώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η υγειονομική μελέτη για τον Αμάραντο. Οι Υδρογεωλογικές μελέτες βρίσκονται στο τέλος τους.
• Δεν έγινε δημοπρασία για ανάδειξη αναδόχων της εκμετάλλευσης των Ιαματικών Λουτρών διότι, όπως είναι φυσικό, πρέπει να ολοκληρωθεί η συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και επιπροσθέτως να απαλειφθούν οι όποιες διοικητικές, οικονομικές και διαχειριστικές εκκρεμότητες της εταιρείας, η διαδικασία για την αντιμετώπιση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.
• Από τα παραπάνω αναφερόμενα προκύπτει ότι, ο Δήμος όχι μόνο μεριμνά για την αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών αλλά, θεωρώντας τις Ιαματικές Πηγές, ως το βασικότερο παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής έχει εντάξει μεσοπρόθεσμα στο σχεδιασμό του την ενοποίηση, μέσω σύντομου δρόμου, των δύο Ιαματικών Πηγών, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να βρεθεί με εύκολο τρόπο και στα δύο λουτρά καθώς και την αναβάθμισή τους με ένταξη σε Πρόγραμμα ή με προσέλκυση ενδιαφερόμενου επενδυτή.
Έχουμε την άποψη ότι, θα ήταν συνετό και αντικειμενικό εκ μέρους όσων δημοσιεύουν παρόμοια άρθρα στον Τύπο να έρχονται σε επικοινωνία με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Κόνιτσας, με σκοπό την παροχή ενημέρωσης, ούτως ώστε να μην παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα άδικης παραποίησης της αλήθειας των γεγονότων και υποτίμησης του έργου του Δήμου.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Γεώργιος Καλλιντέρης


Διαβάστε ακόμα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου