Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Μια σειρά προβλημάτων στην Κόνιτσα ζητούν λύση.

Ο Δήμαρχος Α. Παπασπύρου έθεσε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη όλα τα ζητήματα…
Το γραφείο του Δημάρχου Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου επισκέφθηκε στις 15 Απριλίου η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της και τοπικούς παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος.
Κατά την επίσκεψη η βουλευτής ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο εκτενώς για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο και την τοπική κοινωνία.
Η ενημέρωση επικεντρώθηκε κυρίως στο ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας, την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής με λήψη συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων υποβοήθησης των ασχολούμενων με την γεωργία, κτηνοτροφία και δασοπονία, καθώς και την προώθηση υλοποίησης έργων υποδομής όπως είναι η αποχέτευση, η αξιοποίηση του νερού Αμαράντου για την υδροδότηση της Κόνιτσας και των Τοπικών Κοινοτήτων και η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καβασίλων και Αμαράντου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ…

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι η περιοχή του Δήμου επλήγη εκτεταμένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Φεβρουαρίου με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε εγκαταστάσεις, καλλιέργειες, υποδομές και οδικό δίκτυο.
Ζητήθηκε η παρέμβαση της πολιτείας για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας του πέτρινου γεφυριού της Κόνιτσας, η διάθεση πιστώσεων για αποκατάσταση των αγωγών ύδρευσης της Κόνιτσας, των ζημιών του οδικού δικτύου της περιοχής και κατασκευή προβόλων στις ποτάμιες περιοχές του Αώου, του Σαραντάπορου, όπως επίσης και η υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου Ντιβόικα στην Τοπ. Κοινότητα Κεφαλοχωρίου.
Η βουλευτής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της και υποσχέθηκε την ικανοποίηση των αιτημάτων όταν αυτά υποβληθούν εγγράφως, τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο.

Πηγή : konitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου