Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Δημοσιογράφοι από την κρατική τηλεόραση της Αυστρίας,επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της περιοχής

Πέντε δημοσιογράφοι από την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία της Αυστρίας βρέθηκαν στην Ήπειρο την τελευταία εβδομάδα. Σκοπός τους να γνωρίσουν μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα των βουνών, των μονοπατιών, των ποταμών και των γεφυριών αλλά και την Ελλάδα με τις παραδοσιακές γεύσεις. Τελικός σκοπός η δημιουργία εκπομπών με θέμα «Γεύσεις Ευρώπης». Οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν από το Δήμο Κόνιτσας και επισκέφτηκαν κατ’ αρχήν την μονότοξη γέφυρα στο στόμιο της Χαράδρας του Βίκου και απαθανάτισαν με κάθε λεπτομέρεια το όλο τοπίο με τα πεντακάθαρα νερά του...
ποταμού Βοϊδομάτη. Στην ίδια περιοχή βιντεοσκόπησαν τη διαδικασία της αλιείας της  πέστροφας από το ποτάμι μέχρι τη σχάρα και το πιάτο και γεύτηκαν το πλούσιο τραπέζι της φιλοξενίας. Στη συνέχεια έφτασαν στη μεγαλύτερη μονότοξη γέφυρα των Βαλκανίων που βρίσκεται στη χαράδρα του Αώου στα πρόθυρα της Κόνιτσας, όπου τους υποδέχθηκε ο  δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, με αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους.
Επόμενο βήμα η περιοχή του Μπουραζανίου με τα τοπικά Βιολογικά προϊόντα, τα αρωματικά φυτά, την νεροτριβή και τον παραδοσιακό μύλο.Πριν δύσει ο Ήλιος γίνονται οι τελευταίες λήψεις των βουνών και των χωριών μας αλλά και η διαδικασία παρασκευής τοπικού γλυκού κουταλιού. Στο χωριό Θεοτόκος γίνεται η επίδειξη παρασκευής γλυκού κολοκύθα 20 κιλών. Η ημέρα έκλεισε γρήγορα και αυθόρμητα έρχεται στο μυαλό μας το γνωμικό του Ιπποκράτη « ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή……».Επειδή είναι πολύ περισσότερα εκείνα που μπορεί να δει και να γευτεί κάποιος που θα βρεθεί στο Δήμο Κόνιτσας γι΄αυτό συμφωνήθηκε να έρθουν και πάλι, έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους ώστε η εικόνα που θα παρουσιαστεί να είναι πλήρης.

Πηγή : epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου