Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Αθώωση του Ηγούμενου Αρχιμανδρίτη π. Κοσμά της Ιεράς Μονής Παναγιας Στομιου

Χθες όπως προαναφέραμε έγινε η δίκη του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Κοσμά, ο οποίος και αθωώθηκε ελλείψει δόλου της κατηγορίας για εκχέρσωση και επέκταση της κουζίνας για εξυπηρέτηση των πιστών. Η απόφαση θέτει τέρμα στην ταλαιπωρία και το προσωπικό δράμα του π. Κοσμά, αλλά και παράλληλα φέρνει στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά το αίτημα των κατοίκων της Κόνιτσας προς την Πολιτεία, ώστε να δείξει κατανόηση ως προς το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και τα δίκαια της Ι. Μονής Στομίου, η οποία από τούδε και στο εξής θα καταστεί προσκυνηματικός τόπος.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη χθεσινή δίκη, υπέρ του π. Κοσμά κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας κ. Βασίλης Αθανασόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Εξάρχου, ενώ ως τρίτος μάρτυρας υπεράσπισης στο ακροατήριο είχε προταθεί ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που τελικά δεν χρειάστηκε να καταθέσει. Στο Δικαστήριο κατατέθηκαν μαρτυρίες υπερήλικων κατοίκων της Κόνιτσας, με τις οποίες βεβαιωνόταν ότι ο χώρος παρεμβάσεων ανήκε στην Ιερά Μονή και ότι σε αυτόν υπήρχαν υπολείμματα παλιών κτιρίων κ.α.
Από την πλευρά τους οι μάρτυρες υπάλληλοι του Δασαρχείου Κόνιτσας, επέμειναν στα όσα περιλάμβανε το κατηγορητήριο, λέγοντας ότι η εντολή για έλεγχο δόθηκε από τον Δασάρχη. Αναφέρθηκαν με θετικά λόγια στον π. Κοσμά, ο οποίος όπως είπαν διευκόλυνε τον έλεγχο, με το Συνήγορο Υπεράσπισης κ. Κίτσιο να επισημαίνει ότι η στάση του, ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι θεωρούσε ότι δεν πράττει κάτι παράνομο ή παράτυπο.
Αθωωτική ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος για το ζήτημα των εκχερσώσεων είπε ότι η πράξη έχει παραγραφεί.

Πηγή : www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου