Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Επείγουσα είναι η δημιουργία Κειμηλιαρχείου στην Κόνιτσα

Μια σημαντική πρόταση από την Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης που έχει στόχο την διάσωση του πολιτιστικού θησαυρού της Ηπείρου εξέτασε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κόνιτσα ο Γιαννιώτης Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασούλας.
Ο λόγος για την ίδρυση εκκλησιαστικού Κειμηλιαρχείου, με σκοπό τη φύλαξη σκευών, εικόνων, βιβλίων και λοιπών ιερών αντικειμένων, προκειμένου να προστατευθούν από τις αρπαγές ιερόσυλων.
Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και επιτόπια επίσκεψη στον προτεινόμενο χώρο, αλλά και λεπτομερής συζήτηση για τις ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προς την αρμόδια ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως, τόσο από τον ίδιο τον Υπουργό, όσο και από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που τον συνόδευαν.
Ας σημειωθεί ότι διαπιστώθηκε η διάθεση να ολοκληρωθούν οι μελέτες με την βοήθεια της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στη συνέχεια να προχωρήσει τάχιστα αυτό το σπουδαίο για την ακριτική επαρχία έργο. Σύσκεψη στο Δημαρχείο Εξάλλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τασούλα στην Κόνιτσα σε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου, παρουσία δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων της Μητρόπολης, μεταξύ άλλων: Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους (Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, Ιερά Μονή Ζέρμας, οικία Χάμκως, πέτρινο γεφύρι Κόνιτσας κ.α.). 

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας έθεσε ως προτεραιότητα την υλοποίηση τριών έργων (πίστα κανόε – καγιάκ στον ποταμό Αωό, κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου και ανακατασκευή των κατασκηνώσεων εντός των ορίων του Δ.Δ. Πηγής του Δήμου Κόνιτσας).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Κόνιτσα ο αρμόδιος για την προώθηση των παραπάνω έργων Υφυπουργός Αθλητισμού.

Πηγή : eparxiakonitsas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου