Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Χειροτονία π. Παϊσίου μοναχού της Ιεράς Μονής Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Κονίτσης, θα τελεστεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου, ο οποίος θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Παϊσίου Μολυβδοσκεπαστινού, μοναχού της Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστου.
Ενώ την Παρασκευή στις 26 Δεκεμβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κόνιτσα εν μονοεκκλησία, θα τελεστεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Παϊσίου, υπό του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου.
Ο π. Παΐσιος συνδέεται με το μοναστήρι από μικρό παιδί.
Αφού πήρε το πτυχίο Θεολογίας, παραμένει μόνιμα στη Μονή από το 2005 αρχικά ως δόκιμος και από το 2008 ως μέλος της αδελφότητας.
Διακρίνεται για την υπακοή, την προθυμία του στα διακονήματα και το πνεύμα της θυσίας.
Επίσης για το Ορθόδοξο φρόνημά του, για την αγάπη του προς το αγγελικό πολίτευμα και για την αγάπη του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχοντας δε και την έξωθεν καλή μαρτυρία καθώς και την εν γένει διαγωγή του εντός και εκτός της Ιεράς Μονής η οποία είναι άψογη, κρίνεται υπό του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής, κατάλληλος και άξιος της ιεροσύνης.

Πηγή: eparxiakonitsas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου