Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Υπό κατάληψη το Λύκειο Κόνιτσας για 4η ημέρα

Σε κατάληψη βρίσκεται το Λύκειο Κόνιτσας όπως και πολλά σχολικά συγκροτήματα σε όλη την Ελλάδα, ως αντίδραση για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.

Η κοινή ανακοίνωση των μαθητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων :
Ως μαθητές του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη διαμόρφωση του νέου εκπαιδευτικού συστήματος. Το νέο συστημα προωθεί τη βαθμοθηρία και τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών καθώς ο βαθμός των τριών τάξεων αποτελεί το πέμπτο μάθημα για την είσοδο των μαθητών στο πανεπιστήμιο. Παράλληλα αποσκοπεί στην δημιουργία καλών «παπαγάλων» και όχι ανθρώπων με κριτική σκέψη. Η γνώση που μας δίνεται δεν είναι πια προσωπική και προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες αλλά είναι μια γνώση όχι για τη μάθηση παρά μόνο για τις επιδόσεις. Μια γνώση τυποποιημένη που όσοι πειθαρχήσουν και την παπαγαλίσουν θα είναι έτοιμοι να καταλάβουν θέσεις στη αγορά εργασίας.
Επιπλέον, με την τράπεζα θεμάτων – καλύτερα θυμάτων –παραμερίζεται η ανάδειξη των ικανοτήτων των μαθητών και οι καθηγητές γίνονται απλά εκτελεστικά όργανα προκαθορισμένων οδηγιών. Γίνονται ετσι , εργαλεία ενός απρόσωπου εκπαιδευτικού προγράμματος και χάνουν το δικαίωμα να διαχειριστούν την ύλη.Μία ύλη τεράστια, ανεξέλεγκτη την οποία οι μαθητές αναγκάζονται να αποστηθίσουν παθητικά. Με την υποβάθμιση της δημόσια εκπαίδευσης επιτυγχάνεται η καταφυγή στην παραπαιδεία.Οι μαθητές στρέφονται δηλαδή στα φροντιστήρια και στη ιδιωτική εκπαίδευση, επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις επικείμενες εξετάσεις. Συνεπώς, όσοι δεν έχουν τα χρήματα για τα φροντιστήρια είναι οι «άτυχοι» που δεν χωρούν στο εξελιγμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Τέλος, απώτερος σκοπός του συστήματος είναι να πετάξει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έξω από το Γενικό Λύκειο και να τα οδηγήσουν στην τεχνική εκπαίδευση στην οποία καταργούνται ειδικότητες και μαθήματα γενικής παιδείας και εισάγεται η «μαθητεία», η σχεδόν απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα.Το σχολείο μετατρέπεται έτσι σε θάλαμο των επιχειρήσεων και οι μαθητές σε υπερεξειδικευμένους εργάτες.
Για όλα τα παραπάνω προχωρήσαμε σε κατάληψη του σχολικού χώρου εδώ και τέσσερις ημέρες και εφιστούμε την προσοχή σας για να αντιμετωπιστει αυτή η κατάσταση και να ληφθούν εφαρμόσιμα μέτρα που θα επιφέρουν το δικαίωμα για καλύτερη εκπαίδευση από ΌΛΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!!!

Πρόεδρος δεκαπενταμελούς                                      
Ράπτης Γεώργιος

Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
Ράπτης Λάμπρος

Πηγή: www.e-konitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου