Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου«Ne. T. Routes»

H παρουσίαση των σκοπών και των αποτελεσμάτων του έργου αλλά και η ενίσχυση και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς των Δήμων Κόνιτσας, Ζαγορίου και Πωγωνίου στην Ελλάδα και των Δήμων Petran, Lunxheri και Pogon στην Αλβανία, ήταν ο στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Δημιουργία, εφαρμογή και προώθηση δικτύου θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού και ανάπτυξη ερμηνευτικών διαδρομών» με το ακρωνύμιο: «Ne. T. Routes».

Την εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στην Τουριστική Έκθεση IFT στο Βελιγράδι και την Εκδήλωση στα Τίρανα στο πλαίσιο του έργου «Ne. T. Routes» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ευτέρπη» του ξενοδοχείου «Du Lac» στα Ιωάννινα χαιρέτισε ο Βασίλειος Σπύρου, Δήμαρχος Ζαγορίου και η κα Zamira Rami, Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μιχάλης Τσουκιάς, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων αναφέρθηκε στην δυναμική της ανάπτυξης του Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ο Αριστοτέλης Σταγκίκας από την «Ήπειρος Α.Ε.» παρουσίασε το έργο «Ne. T. Routes», τους σκοπούς και τα αποτελέσματά του.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν από την κα Γεωργία Κιτσάκη και τον Χαρητάκη Παπαϊωάννου, στελέχη της «Ήπειρος Α.Ε.», οι θεματικές διαδρομές που έγιναν οι οποίες ανέδειξαν τη φύση και τον πολιτισμό της Ηπείρου και της Αλβανίας.

Η εκπρόσωπος του έργου από την Αλβανία, κα Entela Bani έδωσε από την πλευρά της πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πορεία του έργου στη γείτονα χώρα. Αντίστοιχο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση της μοναδικότητας και απαράμιλλης ομορφιάς του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου από τον υδρογεωλόγο κ. Ευάγγελο Νικολάου, προϊστάμενο του ΙΓΜΕ Ηπείρου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη θεματική Διαδρομή στον Βοϊδομάτη και τις Προϊστορικές Κοινωνίες στο τέλος της εποχής των παγετώνων από την κα Ελένη Κοτζαμποπούλου, Αρχαιολόγο, Αναπληρώτρια προϊσταμένη στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και τις αναγκαίες συνθήκες κι απαραίτητες προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου από τον κ. Μιχάλη Αράπογλου, Αρχιτέκτονα με ειδίκευση στην Κοινωνική και Οικονομική Γεωγραφία. Η εκδήλωση έκλεισε με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον εναλλακτικό τουρισμό και τις δυνατότητες προώθησης αυτού στην κάθε περιοχή.Να σημειωθεί, ότι το έργο «Ne. T. Routes», συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε στο πλαίσιο υλοποίησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία» 2007-2013 και στοχεύει στη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας (TAT Network).

Πηγή: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου