Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Αντιμέτωποι με τρεις αρκούδες στη Δροσοπηγή βρέθηκαν κτηνοτρόφος,κτηνίατρος και βοσκός

Το πρωί της Κυριακής τρεις άνδρες ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις αρκούδες, στο χωριό Δροσοπηγή που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων.
Οι τρεις άνδρες ήταν ο κτηνοτρόφος που διατηρούσε μεγάλη στάνη στην περιοχή, ο βοσκός του και ένας κτηνίατρος του ΕΛΓΑ, που είχε κληθεί για να καταγράψει το θάνατο τεσσάρων ζώων (ένα μοσχάρι και 3 αγελάδες).
Όταν οι τρεις άνδρες έφθασαν στο σημείο και περπάτησαν προς το πτώμα της μιας αγελάδας, είδαν από πάνω της τρεις αρκούδες. Σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο, μάλλον ήταν μητέρα με δύο μεγάλα παιδιά. Ο βοσκός τρόμαξε και άρχισε να τρέχει (έπεσε και χτύπησε τα πόδια του) ενώ ο κτηνοτρόφος με τον κτηνίατρο άρχισαν να φωνάζουν μιμούμενοι κραυγές λύκων και κατάφεραν να κάνουν τις αρκούδες να απομακρυνθούν.
Το τέλος ήταν αίσιο για όλους αλλά ο κτηνοτρόφος καταγγέλλει ότι: « Το βουνό είναι γεμάτο αρκούδες. Γίναμε έρμαια των αρκούδων και των λύκων. Αν σκοτώσουμε μία αρκούδα θα μας κλείσουν φυλακή. Ζητάμε να ληφθούν μέτρα και να αποζημιωθούμε. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι πολύ σοβαρά. Ο ΕΛΓΑ, ενώ πληρώνουμε ακριβή ασφάλεια για τα ζώα μας, έχει πάνω από ένα χρόνο που καθυστερεί τις αποζημιώσεις μας, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει μπλοκάρει τις αποζημιώσεις».

Πηγή: www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου