Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Όταν η Ελλάδα βγάζει τέτοια παιδιά...τότε τίποτα δεν χάθηκε ακόμα!! Ο Κωσταντής μας!!!

Ο Κωσταντής Πιστιόλης, γνωστός από τη συμμετοχή του στο σχήμα του Γ. Χαρούλη, είναι ο,τι πιο ταλαντούχο έχω δει τελευταία.
Βιρτουόζος στα πνευστά, αλλά και σε ό,τι όργανο βάλει ο νους, απολαμβάνει την ενασχόληση του με τη μουσική όπως τίποτα άλλο και αυτό φαίνεται. Από γκαϊντα, κλαρίνο, μελλόντικα, κιθάρα, κοντραμπάσο και τύμπανα μέχρι didgeridoo η λίστα είναι μεγάλη. Ο ίδιος ασταμάτητος, περνάει από το ένα όργανο στο άλλο, ενώ στα κενά δε ξεχνάει να  τραγουδήσει. Μέσα σε όλα αυτά καταφέρνει να χαμογελάει, αλλά και να χορεύει.
Όταν τον βλέπεις να κινείται και να παίζει θυμίζει κάτι reggae και η αλήθεια είναι πως το στυλ του δε μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως παραδοσιακό, έντεχνο, λαϊκό ή δημοτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ετικέτες είναι περιττές. Η παρουσία του στη σκηνή, είτε δίπλα στο Γ. Χαρούλη, είτε κοντά στη Μ. Ζαμάνη ,είτε μαζί με το Β. Καζαντζή, είτε σε ατμοσφαιρικά κουτούκια, απλά πληθωρική.

Γεννημένος το 1990 στην Αθήνα, με τόπο καταγωγής την Κόνιτσα, έχει καταφέρει να δώσει μια νέα πνοή στο Ηπειρώτικο τραγούδι. Απόφοιτος του Μουσικού Πειραματικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης, με καθηγητές τους Γ. Γενναίο και Στ. Κατσιάνη. Μελέτησε κλαρίνο και φλογέρα δίπλα στον Ντ. Πολυμενάκο. Πρόκειται για ένα παιδί όμορφο, υπερβολικά συμπαθητικό και ταλαντούχο με λίγα λόγια χαρισματικό. Τα στοιχεία που υπάρχουν για αυτόν είναι μετρημένα στα δάχτυλα, αφού ο ίδιος δεν αναλώνεται στην προβολή του και το θεωρεί άσκοπο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ήρθε για να μείνει, δίνοντας μια άλλη νότα στο ελληνικό τραγούδι. Μια τελείως προσωπική νότα διανθισμένη με κλασσικές παραδοσιακές Ηπειρώτικες αξίες αλλά και έναν νέο αέρα. Έναν αέρα ολοκληρωτικά δικό του!

Όταν τον συνάντησα προσπάθησα να τον ρωτήσω λίγα πραγματάκια για τον ίδιο, αλλά πολύ ευγενικά μου αρνήθηκε λέγοντας μου πως «… μα δεν έχω κάνει κάτι για το οποίο μπορώ να μιλήσω, σε ευχαριστώ όμως..». Και αυτό ήταν αρκετό!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου