Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Το Harlem Shake στην κορυφή των Charts!


O DJ Baauer και η εταιρεία του μέσα από την ασύλληπτη επιτυχία που έχουν κάνει με το Harlem Shake που διαδίδεται με ρυθμούς επιδημίας μέσα από το YouTube, έχουν καταφέρει να κερδίσουν περισσότερα από $400,000 μέχρι σήμερα σε χρόνο ρεκόρ και να σκαρφαλώσουν στην κορυφή των charts!

Τον περασμένο Ιούνιο ο άγνωστος μέχρι τότε DJ με το όνομα Baauer, κυκλοφόρησε ένα κομμάτι με τον τίτλο Harlem Shake σε λίγες ιστοσελίδες και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή που έχει γίνει το κομμάτι αυτό έχει μετατραπεί σε “ψύχωση”, ένα μαζικό φαινόμενο που χρήζει ίσως ψυχιατρικής ανάλυσης!

Πρόσφατα το Billboard άλλαξε τα κριτήρια που συνυπολογίζει για να βγάλει τα chart του, έτσι ενσωματώνοντας και δεδομένα από το YouTube αυτή τη βδομάδα τα αποτελέσματα απογείωσαν το Harlem Shake προσγειώνοντάς το στο Νο 1 της λίστας με τα 100 πιο hot κομμάτια. Όπως είναι εύκολα κατανοητό αυτό συνεπάγεται τεράστα κέρδη από την συγκεκριμένη επιτυχία: Χάρη στα 400.000.000 views που είχε συνολικά στο YouTube και σύμφωνα πάντα με τις εμπορικές εκτιμήσεις που έχουν γίνει, ο 25χρονος παραγωγός (το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Harry Rodrigues) και η εταιρεία του, έχουν κερδίσει γύρω στα $400,000.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ενώ αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν αμέτρητα video στο web, το original video clip του Harlem Shake ποτέ δεν κυκλοφόρησε. Στο διαδίκτυο, υπάρχει μόνο μια επίσημη version και αυτή είναι απλά ηχητική. H Mad Decent, ενώ πλήρωσε αρκετά χρήματα για την δημιουργία ενός video που θα συνόδευε το κομμάτι, όταν αυτό ολοκληρώθηκε δεν αξιολογήθηκε ως αρκετά καλό για να βγει στη δημοσιότητα και επειδή είχαν ήδη δαπανήσει αρκετά χρήματα δίσταζαν να προχωρήσουν στην παραγωγή ενός νέου.

Αυτή ήταν μια πραγματικά άτυχη στιγμή όμως στις 2 Φεβρουαρίου ο κωμικός Filthy Frank ανέβασε την δική του χορευτική εκδοχή για το Harlem Shake και η φρενίτιδα ξεκίνησε! Το video αυτό το έχουν δει μέχρι σήμερα πάνω από 28.825.590 φορές και εκατοντάδες παραλλαγές του κυκλοφορούν ενώ τα video που έχουν γίνει ως κλώνοι του πρώτου ξεπερνάνε κατά πολύ πλέον τα 100 και το κάθε ένα από αυτά μπορεί να φτάνει και τα 1.000.000 views.

Πηγή : www.musicheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου