Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Στο παλιό ΚΤΕΟ Κακαβιάς το Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών

Στην δημιουργία Κέντρου Κράτησης (Φιλοξενίας) παράνομων μεταναστών και στην Ήπειρο θα προχωρήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Νίκος Δένδιας στα Γιάννινα.
Ο παλιότερος σχεδιασμός που είχε γίνει από το υπουργείο προέβλεπε Κέντρο και είχαν εξεταστεί χώροι που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ένας από αυτούς ήταν οι παλιές κατασκηνώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κόνιτσα.
Όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ως άμεση και προσωρινή λύση εξετάζεται η δυνατότητα να μετατραπεί σε Κέντρο για παράνομους μετανάστες το παλιό ΚΤΕΟ στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς το οποίο έπαψε προ πολλού να λειτουργεί. Εκεί μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 200 μετανάστες.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε χθες μια από τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις του ανά τη χώρα, στα Γιάννινα. Το απόγευμα στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης συζήτησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή και τους αστυνομικούς Διευθυντές των τεσσάρων νομών, αλλά και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και τον αναπληρωτή του Διοικητή Ιωαννίνων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Οφείλω να πω ότι ήταν για μένα μια εξαιρετικά χρήσιμη εμπειρία να ακούσω τους αξιωματικούς που θέλησαν να τοποθετηθούν και να μου υπογραμμίσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είτε λειτουργικά, είτε επιχειρησιακά, είτε μισθολογικά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ενός ευρύτατου διαλόγου που έχει ξεκινήσει για την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος οι απόψεις που σήμερα άκουσα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες».
Ερωτηθείς για το αν θα γίνει κάποιο Κέντρο Κράτησης στην Ήπειρο, απάντησε ότι ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ευρύτατη σύσκεψη που προηγήθηκε με όλους τους αξιωματικούς. «Μου κατέστη σαφές και από τον ταξίαρχο και τους αξιωματικούς ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε», τόνισε ο υπουργός χωρίς φυσικά να αποκαλύψει το που θα γίνει.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την Κόνιτσα και τις εκεί παλιές κατασκηνώσεις και τη μελέτη που συντάχθηκε, αλλά προκύπτει η κακαβιά ως άμεση λύση και μένει να αποδειχθεί στην πορεία.

Πηγή: www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου