Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Μόνο στίγμα από το κινητό του αγνοούμενου ορειβάτη


Άκαρπες, με δυο ελικόπτερα, οι έρευνες
Χωρίς αποτέλεσμα, για δεύτερο εικοσιτετράωρο, συνεχίστηκαν χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας στην κορυφή «Λάπατος» της Τύμφης (Γκαμήλα). Το μόνο ελπιδοφόρο στοιχείο είναι ο εντοπισμός, από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, στίγματος από το ανοιχτό του τηλέφωνο, το απόγευμα.

Την Τετάρτη θα αποδειχτεί αν μπορεί να γίνει και ο εντοπισμός του ιδίου. Παρόλο που χθες πέταξαν δυο ελικόπτερα πάνω από την περιοχή που χάθηκε, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του ορειβάτη, ούτε από τις επίγειες έρευνες προέκυψε κάτι, άλλωστε το χιόνι είναι πολύ (τρία μέτρα) στην περιοχή και είναι δύσκολη και επικίνδυνη η προσέγγιση των ανδρών της 5ης ΕΜΑΚ και διασωστών.
Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψε από νωρίς χθες το πρωί στις έρευνες, μαζί του κι ένα ιδιωτικό ελικόπτερο ελαφρύτερου τύπου και πιο ευέλικτο για την περιοχή αναζήτησης που μίσθωσε η οικογένεια του αγνοούμενου. Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με ηλιοφάνεια το μεσημέρι και μετά, δεν βρέθηκε κάτι.

Ο 30χρονος έπεσε σε γκρεμό το πρωί της Δευτέρας, ενώ κινούνταν με δυο φίλους του σε ένα στενό πέρασμα στην περιοχή της κορυφής «Λάπατος». Η εκτίμηση όσων γνωρίζουν την περιοχή και την ορειβασία στο χιόνι, είναι ότι πιθανότατα πάτησε σε σημείο που κάτω από το χιόνι δεν υπήρχε έδαφος και βρέθηκε στο κενό. Με τους φίλους του είχαν διανυκτερεύσει το βράδυ της Κυριακής σε σκηνή. Οι δυο άλλοι ορειβάτες επέστρεψαν σώοι, αφού νωρίτερα είδαν να χάνεται από τα μάτια τους ο φίλος τους.
Ιδιωτικό Ελικόπτερο
Super Puma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου