Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Νεκρός ο 30χρονος ορειβάτης Σταύρος Λισγάρας

Ο τριαντάχρονος μηχανικός Σταύρος Λισγάρας από τον Κατσικά πλήρωσε τελικά με τη ζωή του, την αγάπη του για την ορειβασία, το βουνό και τη φύση.
Μετά από έρευνες τεσσάρων ημερών εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από το σημείο της πτώσης.
Τη σορό του άτυχου άτυχου ορειβάτη,εντόπισαν οι Ελβετοί της διασωστικής ομάδας Air Zermatt που ήρθε σήμερα στα Γιάννενα,οι οποίοι και επικέντρωσαν τις έρευνες στους με το ελικόπτερο του γιαννιώτη επιχειρηματία Βασίλη Χήτου,σε κάποια σημεία στα οποία πίστευαν πως θα είχε καταλήξει ο νεαρός μετά την πτώση του από την κορνίζα. Αρχικά το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου κατέβηκε με τους διασώστες και φωτογραφήθηκαν πιθανά σημεία εντοπισμού, και στη συνέχεια ανέβηκαν πάνω για αξιολόγηση των στοιχείων. Στη συνέχεια ξανακατέβηκαν και σε συγκριμένο σημείο εντοπίστηκε ο ορειβάτης.
Ήδη οι Ελβετοί, με μία εντυπωσιακή επιχείρηση ανέσυραν τη σορό του τριαντάχρονου, η οποία μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου στο Πάπιγκο.
Σύμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις ο άτυχος νέος είχε χτυπήσει στο κεφάλι και εκτιμάται ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.Απομένει φυσικά και η επιβεβαίωση από την έκθεση του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη.
Το γεγονός βέβαια πως ο ορειβάτης δεν ήταν καλυμμένος από το χιόνι,αλλά κείτονταν τραυματισμένος σε αυτό  το σημείο,θα πρέπει να προβληματίσει τις επίσημες κρατικές υπηρεσίες και κυρίως τον Ελληνικό Στρατό,το ελικόπτερο του οποίου δεν κατάφερε να εντοπίσει τη σορό του 30χρονου,παρά το γεγονός πως διαθέτει πολύ σύγχρονα μηχανήματα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου