Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Δώρο ζωής έγιναν τα όργανα του τρίχρονου Γιαννάκη…


Σε μια εποχή που πολύς λόγος γίνεται για την δωρεά οργάνων, ως υπέρτατη προσφορά προς τον συνάνθρωπο που πάσχει, το μεγαλείο ψυχής που απέδειξαν πως διαθέτουν οι γονείς του άτυχου Γιαννάκη, του τρίχρονου αγοριού από την Μπάφρα Ιωαννίνων που μετά από τροχαίο υπέκυψε στα τραύματά του, αποτελεί μάθημα για όλους μας.Μέσα στον πόνο τους για την απώλεια του παιδιού τους κι ενώ ολόκληρη η Μπάφρα θρηνεί για το χαμό του αγγελουδιού, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του προκειμένου να σωθούν άλλα παιδιά που έχουν άμεση ανάγκη μεταμόσχευσης!
Η πράξη του ζευγαριού συγκλονίζει όχι μόνο την Γιαννιώτικη κοινωνία αλλά και ολόκληρο το Πανελλήνιο και είναι μεγάλη σύμπτωση το γεγονός ότι έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την «Ημέρα Δωρεάς Οργάνων» που, όπως κάθε χρόνο, τιμάται και φέτος την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή αύριο, Πέμπτη!

Έχασε τη μάχη…
Ο τρίχρονος Γιαννάκης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην Μπάφρα και μεταφέρθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.
Νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι γιατροί, τελικά προχθές τα ξημερώματα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αερογέφυρα ζωής
Καθώς το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, συγκλονίζοντας τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Πάτρας και ολόκληρη τη χώρα με το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν. Έτσι κι έγινε λοιπόν.
Χθες το πρωί μια αερογέφυρα ζωής στήθηκε από το Νοσοκομείο της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία και τη Γερμανία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα.
Η καρδιά του τρίχρονου αγοριού ταξίδεψε στη Γερμανία, προκειμένου να μεταμοσχευθεί σε νεαρό ασθενή στη χώρα αυτή!
Το ήπαρ του μεταφέρθηκε στην γειτονική Ιταλία και οι νεφροί του στην Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας στο ΕΚΑΒ
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του άτυχου παιδιού υπηρετεί στο ΕΚΑΒ ως διασώστης.
Γεγονός που σημαίνει πως ο ίδιος έχει δώσει πολλές μάχες ως τώρα για να σωθούν ζωές και προφανώς είναι εξοικειωμένος με τον ανθρώπινο πόνο και την σημασία της προσφοράς.

Αύριο τιμάται η Πανελλήνια
Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

• Αύριο, Πέμπτη τιμάται η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων» την οποία έχει θεσπίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) προκειμένου να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων. Η φετινή ημέρα είναι μάλιστα αφιερωμένη στους μικρούς δότες και λήπτες οργάνων!
Η «Ημέρα Δωρεάς Οργάνων» δίνει το ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους οικείους τους τη στάση τους απέναντι σε αυτό το σημαντικό θέμα. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012, όπως και το 2011, αποδεικνύεται μια ενθαρρυντική χρονιά για τις μεταμοσχεύσεις. Μέχρι στιγμής, 67 δότες οργάνων έχουν συμβάλει στη μεταμόσχευση 174 ασθενών, που περίμεναν στις λίστες αναμονής του ΕΟΜ.
Επιπλέον, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Εθν. Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που εγγράφονται στο μητρώο δωρητών οργάνων και αποκτούν την κάρτα δωρητή, αποδεικνύει ότι η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων γίνεται συνείδηση στη σκέψη του κόσμου, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της προσφοράς και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
 
Πηγή : www.proinoslogos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου