Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Επαγγελματίας… λαθροθήρας στο Αηδονοχώρι


Έναν κάτοικο της περιοχής για λαθροθηρία αγριόχοιρου συνέλαβαν ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε δασική περιοχή του Αηδονοχωρίου Κόνιτσας, στις 27 Απριλίου.
Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο εν λόγω λαθροθήρας χρησιμοποιούσε εξελιγμένο σύστημα νυχτερινής όρασης, ενσωματωμένο στο όπλο. Το σύστημα περιλάμβανε κάμερα νυχτερινής όρασης, η οποία συνδεόταν με διόπτρες που προσαρμόζονταν στα μάτια. Η αξία του εξοπλισμού ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, από μέρες είχαν εντοπιστεί σημάδια που καταμαρτυρούσαν παράνομη λαθροθηρία. Είχε βρεθεί φυλάχτρα πάνω στα δέντρα όπως βρέθηκαν και καλαμπόκια, τα οποία προσελκύουν τα αγριογούρουνα. Οι θηροφύλακες παρακολουθούσαν την εν λόγω περιοχή και όταν εντοπίστηκε όχημα να κινείται ύποπτα, οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψής του.
Ο δράστης, μετά τη σύλληψή του, παραδέχτηκε την ενοχή του και οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και έπειτα από εντολή εισαγγελέα ορίστηκε τακτική δικάσιμο.

Πηγή : www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου