Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Εύαθλος 2012


 
ΕΥΑΘΛΟΣ 2012
Η διοργάνωση Εύαθλος ξεκίνησε το 1997 στην Κόνιτσα, με πρωτοβουλία του γραφείου υπαίθριων δραστηριοτήτων NO LIMITS, αλλά και την ισχυρή συμμετοχή του Δήμου Κόνιτσας. Ξεκίνησε σαν μια γιορτή για τους ανθρώπους των αθλημάτων στη φύση, μιας και η περιοχή της Κόνιτσας, προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης πολλών από τα «σπορ περιπέτειας», όπως καθιερώθηκαν να λέγονται. Και μάλιστα σε πολύ κοντινές αποστάσεις τριγύρω του οικισμού. Αλεξίπτωτο πλαγιάς από τον λόφο του προφήτη Ηλία, 3 μόλις χιλιόμετρα από την Κόνιτσα, καγιάκ και ραφτινγκ δίπλα στο πέτρινο γεφύρι της, ποδήλατο βουνού κοντά στα χωριά Μόλιστα, Γαναδιό, Πηγή, Ορεινό τρέξιμο στο φαράγγι του Αώου, ξεκινώντας από το τελευταίο σπίτι του οικισμού.ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
Φιλική συνάντηση, με απογειώσεις απο τον Προφήτη Ηλία της Κόνιτσας.
Δικαίωμα συμμετοχής: 30€
Περιλαμβάνουν:
3 διανυκτερεύσεις στη σχολή (εξάκλινα δωμάτια με τουαλέτα)
2 σάντουιτς
νερά στην απογείωση
περισυλλογή 2 ημερών

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ
Ο αγώνας είναι Open και θα ξεκινήσει από την πλατεία της Κόνιτσας, όπου από πλακόστρωτο καλντερίμι θα μπαίνει στο μονοπάτι για το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια, διασχίζοντας 1 περίπου χιλιόμετρο εντός του οικισμού, θα καταλήγει στο πέτρινο γεφύρι. Απ΄το παλιό μονοπάτι οι αθλητές θα οδηγηθούν στη Μονή Στομίου, στη συνέχεια στη θέση Μύγα κι απο κει προς Καρτερό, όπου θα περάσουν τα 2000 μέτρα υψόμετρο. Έχοντας δίπλα τους ακριβώς την Γκαμήλα και τις άλλες κορυφές της Τύμφης, το μονοπάτι επιστρέφει στις "κοπάνες" κι απο κει στη «Μύγα». Επιστροφή στη μονή Στομίου και ακολουθούμε το ίδιο παλιό μονοπάτι προς Κόνιτσα. Ο τερματισμός θα είναι στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας.
Η διαδρομή, υπολογίζεται στα 30 περίπου χιλιόμετρα.
Υπάρχει περίπτωση μικρής τροποποίησης της διαδρομής, κοντά στον Καρτερό, αν τα χιόνια λίγες μέρες πριν, είναι ακόμη πολλά και δημιουργούν κίνδυνο για τους αθλητές.
Μικρή διαδρομή 10 χιλιομέτρων
Από φέτος, θα δώσουμε την ευκαιρία και σε αθλητές που δεν έχουν την δυνατότητα να τρέξουν στην μεγάλη διαδρομή. Ο αγώνας για αυτούς, θα έχει την ίδια αφετηρία, την κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, καθώς επίσης και θα ταυτίζεται με την μεγάλη διαδρομή, μέχρι τη Μονή Στομίου. Εκεί, οι αθλητές της μικρής διαδρομής, θα επιστρέψουν από το καινούργιο μονοπάτι, με τερματισμό στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας.
Συμμετοχή διαδρομής 30 χιλιομέτρων : 20€
Συμμετοχή διαδρομής 10 χιλιομέτρων : 10€
Σε 40 από τους αθλητές της μεγάλης διαδρομής, θα δοθεί δωρεάν διαμονή (ως 3 διανυκτερεύσεις) στο κτήριο Σχολών Εκπαίδευσης Κόνιτσας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάση ημερομηνίας κατάθεσης αίτησης συμμετοχής.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Στη διαδρομή, θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για τους αθλητές: νερό, ισοτονικά, γλυκά.
Διευθυντές αγώνα: Γιάννης Σταθόπουλος
Έπαθλα νικητών:
1ος 200 €
2ος 150 €
3ος 100 €

ΡΑΦΤΙΝΓΚ
Ο αγώνας ραφτινγκ, θα γίνει φέτος σε δύο επίπεδα:
ο πρώτος αγώνας θα έχει αφετηρία την «μεσογέφυρα» στο Μπουραζάνι και τερματισμό στο Αλβανικό έδαφος, μετά από 15 περίπου χιλιόμετρα.
Ο δεύτερος αγώνας, θα εκκινήσει από το ίδιο σημείο (μεσογέφυρα) και θα τελειώσει στην πόλη της Πρεμετής, μετά από 30 περίπου χιλιόμετρα.
Στον αγώνα αυτόν , θα γίνει στάση εκεί που τελειώνει ο μικρός αγώνας, όπου θα κρατηθούν οι μέχρι εκείνη τη στιγμή χρόνοι. Στους αθλητές, θα προσφερθούν γλυκά, αναψυκτικά , νερό και ο αγώνας θα ξαναξεκινήσει.
Τα πληρώματα και στους 2 αγώνες, θα πρέπει να απαρτίζονται από 6 κωπηλάτες + τον οδηγό.
Δικαίωμα συμμετοχής:
για τον αγώνα των 15 χιλιομέτρων: 40€
για τον αγώνα των 30 χιλιομέτρων : 50€
 Στο δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνεται:
διαμονή στη σχολή ως 3 διανυκτερεύσεις
μεταφορά πίσω στην Ελλάδα
μπλουζάκι
σάντουιτς, νερά, γλυκά.
Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Υπεύθυνος αγώνα: Νίκος Κυρίτσης

Πηγή: http://www.evathlos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου